HTML

oldalvonal

A pálya széléről minden jobban látszik, kivülről mindenki szakértő.

Friss topikok

Linkblog

Abede a legendás center

2009.11.12. 10:00 Futó Lada

 

Az öreg H.Kovács szomorúan ballagott, gyűrött zöld zakója alól ki-ki villant a fehér atlétatrikó. Sóhajtva ment el a plázák és toronyépületek árnyékában,majd megállt egy kínai ruhabolt előtt.

1 komment

Egy játék margójára

2008.12.12. 23:34 Futó Lada

"Szeretek játszani.
A foci egy játék.
Szeretek focizni."

Rengeteg labdarúgással kapcsolatos játék jelenik meg, egyik kedvencem ezek közül a PES (Pro Evolution Soccer). Jó is, szép is, néha hagy is nyerni. De ezért még nem érdemelne post-ot. Az ok, hogy előkerül, az a válogatott.

A 2007-es kiadásban a magyar válogatott, egy összelapátolt brigádhoz hasonlított, összeszedtek pár ismertebb labdarúgót, aztán nesze! Hihetetlen képességekkel volt ám megáldva néhány játékos, pl Torghelle tudott derékszögben felfelé lőni.... Látszott, hogy nem nagyon variáltak, lényeg hogy ottlegyen és kész. A norvégok elleni betli , és az olaszok elleni diadal után egyik tanult kollégámmal arra a döntésre jutottunk, hogy helyretesszük a csapat renoméját.

Összeraktuk az "Új Magyar Válogatott"-tat, ami nem kis munka volt, és beállítottuk a játékosok skilljeit. Nem egyszerűen csak "mindent a maximumra" alapon, hanem próbáltunk realisták lenni. Persze sportszerető hazafiként kisit túloztunk néha, de úgy éreztük teljesen reális az, ha Dzsudzsák 40-ről kihegeszti a sarkot, Csizmadia lefutja Robi Carlost (majd az elvileg előtte játszó Gerát is), és a beadást Hajnal felugrás nélkül befejeli futtából. Feczesin-nel voltak gondok, mert csak Sándo Csikar szögből lehetett vele gólt lőni, de ehhez is hozzá lehetett szokni, kapu felé nem is futottam vele, csak a szögletzászló irányába.

Miért is írom ezt? Nos a napokban kezembe került a 2009-es verzió. (A 2008-assal nem játszottunk, mert nem tetszett.) Itt kérem a magyar nemzeti válogatott, majdnem megegyezik az általunk összerakottal. Mármint a névsor szerint. A skilleket is közel reálisra hozták végre, ami számomra azt jelenti, hogy a játék készítői végre kicsit komolyabban megnézték kiket raknak a játékba, és azok mit is tudnak. (Kicsit zavaró volt hogy Huszti kondicioja 20 perc után már pirosban volt, de minthogy ezt később Ronaldinhóval is tudtam produkálni, úgy tünik általános.)

Az van tehát, hogy kicsivel javulhatott a labdarúgásunk, mert már számitunk mint tényező egy játék elkészítésekor. Most már csak egy lépés hogy klubcsaaptunk is legyen a játékban...Persze ehhez még javulni kell...Ja! Feczesin tud szemből gólt lőni!

2 komment

Címkék: játék pes feczesin